Resum de reserva

Total: -€
L’acupuntura. Què és i quins són els seus beneficis?

Ja sabeu que al Sa Voga ens interessa la salut i el benestar. Per això, hem preparat un taller gratuït d’acupuntura amb la nostra professional Stephanie Casler (fundadora del centre terapèutic ACUSAJ), experta quiromassatgista i acupuntora. En aquest taller, primer us informarem i resoldrem tots els vostres dubtes i, després, us delectarem amb una mini  sessió personalitzada d’acupuntura.

Abans de res, però, us fem cinc cèntims dels trets bàsics i els beneficis de l’acupuntura.

L’acupuntura és una tècnica curativa mil·lenària (2600aC) que ha estat practicada a la Xina i altres països asiàtics _ milers d’anys. Avui dia, és una teràpia molt coneguda també al món occidental. Milions de persones recorren a l’acupuntura com a teràpia alternativa per alleujar diferents afeccions i millorar la seva qualitat de vida.

Existeixen diversos estudis científics que demostren l’eficàcia de l’acupuntura; ara bé,  sempre com a complement de la teràpia que hagi indicat el metge de capçalera.

L’acupuntura consisteix a inserir una o més agulles metàl·liques molt fines i d’un sol ús a la pell i teixits subjacents, en punts estratègics i precisos del cos. La col·locació d’aquestes agulles estimula les terminacions nervioses que hi ha a la pell i altres teixits i, d’aquesta manera, envia missatges al cervell, això desencadena diferents efectes en el cos d’acció analgèsica o antiinflamatòria.

 

 

 

Segons alguns estudis realitzats per l’OMS, l’acupuntura podria ser efectiva per al tractament de diferents desordres digestius i respiratoris; afeccions neurològiques i musculars: maldecaps, tics facials, dolor al clatell i contractures, neuritis, espatlla congelada, colze de tenista, diferents menes de tendinitis, dolor lumbar, ciàtica i artritis. També és molt adequada per tractar els dolors menstruals.

Quan el professional insereix les agulles a la pell, cada persona reacciona d’una manera diferent; però, en general, no se sent dolor ni molèsties.

Encara que no hi hagi una malaltia o molèstia física, tothom pot provar-la.

En la primera sessió, el professional fa moltes  preguntes: sobre l’ estat de salut general, l’ estil de vida i el motiu de la consulta. Has d’informar-lo de  tots els tractaments i de la medicació que hagis rebut anteriorment.

Mireu de menjar alguna cosa  una o dues hores abans de rebre el tractament, porteu roba ample i calçat còmode. Eviteu l’exercici físic intens abans i després del tractament.

Animeu-vos a treure-hi el cap i aprofiteu la sessió breu d’acupuntura gratuïta, el dissabte 2 de febrer, al mateix hotel Sa Voga.

Us hi esperem!