Resum de reserva

Total: -€
Gastronomia Arenyenca: Calamarenys 2017

Un any més, Arenys de Mar celebra, com cada mes d’octubre, les Jornades Gastronòmiques del Calamarenys. Aquesta vegada, és la 22a edició i hi ha moltes activitats preparades. Ja fa 22 anys que el cuiner arenyenc, Joan Majó, va tenir la idea de posar en marxa unes jornades dedicades a aquest producte del Mediterrani partint de la base que al Maresme, i a Arenys en concret, hi ha el millor calamar del país. Des de llavors les Jornades han anat creixent i compten amb els restauradors més importants de la vila.

 

El calamar és un ingredient essencial a la cuina mediterrània. Hi ha moltes opcions per gaudir-lo: a la romana, a l’andalusa, farcit, guisat… Se’ns fa la boca aigua només pensar-hi.

 

calamarenys18

 

Encara que el producte estrella del mes és el calamar, per descomptat, volem donar a conèixer el peix autòcton de la zona i tot el comerç que envolta el món de la pesca i el mar. Així que tots els amants del peix i marisc sou benvinguts.

 

Paral·lelament al Calamarenys, l’ajuntament del municipi crea actes relacionats, però no purament gastronòmics, com actes infantils relacionats amb el mar, rutes guiades pel port per explicar el passat mariner de la vila o la celebració d’una subhasta de peix a la manera tradicional, cantada a viva veu com es feia abans que el procés quedés mecanitzat.

 

Des de l’hotel Sa Voga volem facilitar-vos les coses i hem preparat diferents paquets que inclouen una estada al nostre hotel i un sopar amb un menú preparat exclusivament per les jornades Calamarenys.

Activitats: http://www.arenysdemar.cat/calamarenys