Resum de reserva

Total: -€
Com cuidar la teva pell a l’estiu: els 5 grups d’aliments imprescindibles per aconseguir-ho

L’ésser humà necessita sol per viure. És beneficiós i ens dóna vida.

Prendre el sol tonifica el sistema immunitari, ajuda a reduir l’estrès, indueix la formació de vitamina D, afavoreix la funció d’alguns enzims i relaxa el sistema musculo-esquelètic entre molt altres beneficis per a la teva salut.
Això sí, sempre que es faci adequadament i que l’exposició sigui mesura, progressiva i conscient.

El que hem d’evitar sí o sí és exposar-nos durant llargues hores, de forma continuada, sense protecció i sense ombra.

Sovint passem d’estar moltes hores tancats dins d’un edifici a passar tot el dia sota el sol a la platja. Aquest, és un error massa habitual ja que el millor i més important és anar preparant la pell al llarg de l’any i especialment durant la primavera.

Per preparar la pell durant l’any (sobretot a la primavera), és bo fer períodes de 20 minutos al dia sense protecció i sabent que com més parts del cos exposades, millor, més síntesi de vitamina D tindrem.


I per què és important aquesta exposició al sol progressiva?
Quan ens exposem al sol el nostre organisme produeix melanina, una substància que ens protegeix dels rajos solars. D’aquesta forma, si hem anat incorporant al nostre dia a dia petits banys de sol, dosi de llum per al nostre cos, quan ens exposem més hores durant l’estiu el nostre cos, estarà preparat.

I és que són solament els rajos UVB són els que afavoreixen la síntesi de vitamina D, una vitamina necessària per a una infinitat de funcions en l’organisme. Actualment molts dels protectors solars solament ens “protegeixen” precisament d’aquesta filtració, els rajos UVB i no dels UVA, que són els realment nocius ja que penetren a més profunditat de la pell. Amb la qual cosa ni estem protegits ni sintetitzem vitamina D.

Per evitar que la nostra pell envelleixi ràpid hem d’evitar al màxim la seva oxidació i revertir l’efecte dels radicals lliures que es produeixen quan ens exposem al sol. A part, hem de garantir que el nostre cos estigui ben hidratat perquè perdem més aigua quan estem sota el sol.

Tenint en compte tot l’exposat, vull ajudar-te a cuidar la teva pell a l’estiu per lluir-la preciosa i evitar que envelleixi ràpidament.

Aquests són els 5 grups d’aliments indispensables per alimentar i cuidar la teva pell a l’estiu:

  • Aliments de colors taronja i vermells: són rics en beta-carotens (provitamina A), i licopè. La vitamina A compleix funcions com la renovació i reparació cel·lular, a més de ser un bon antioxidant, i el licopè també lluita contra els radicals lliures que es produeixen en prendre el sol. Préssecs, melons, tomàquets, pastanagues, pebrots, síndries, etc.
  • Verdures i hortalisses de fulla verda i riques en aigua: cogombres, endívies, enciams, api, etc. ajudaran a hidratar la pell per dins, a més són font de vitamines, minerals i substàncies antioxidants que afavoreixen el manteniment de la pell en bon estat.
  • Ou i proteïnes de bona qualitat: La pell està formada per col·lagen, una proteïna que es forma gràcies a diferents aminoàcids que no han de faltar en la dieta. La clara d’ou és la millor font de proteïnes que existeix, a més si els comprem ecològics, la gemma ens aportarà greixos saludables molt interessants i necessàries.
  • Peix blau i llavors de xia i lli: per la seva riquesa en omega 3, un conjunt d’àcids grassos indispensables per tenir una pell ben nodrida, a més actuen com antiinflamatoris. També el peix i les llavors són riques en aminoàcids indispensables en el procés de regeneració cel·lular. Consumeix sardines, verat, aladrocs… frescos, marinats o envasats en pots de cristall.
  • Altres aliments amb altes quantitats d’antioxidants: cacau pur cru, ideal en els teus batuts o per a receptes de tòfones i bombons; te verd, amb suc de llimona i menta ben fred és perfecte per a l’estiu; oli d’oliva verge extra i alvocat, rics en vitamina I, una substància molt antioxidant; llimona, ric en vitamina C, antioxidant i necessària per a la formació i regeneració de les cèl·lules.

 

Espero que t’hagi agradat i si tens alguna recomanació o truc més que vulguis compartir no dubtis a comentar més a baix.

Gràcies! 😉