Resum de reserva

Total: -€
Ioga Yengar

Al Sa Voga col·laborem amb el centre de ioga YOGAYO en el que es practica el ioga Yengar. Tots els nostres clients poden demanar classes paraticulars o apuntar-se a les classes que fan en els seus horaris habituals, però sabeu què és el Ioga Yengar? Com que no el coneix hem considerat oportú explicar-vos en diferents càpsules informatives diferents temes sobre el Ioga Yengar. Avui comencem amb la primera càpsula, esperem que us agradin!

 

El mètode de ioga YENGAR es caracteritza bàsicament per tres punts:

1 Precisió: La gran quantitat de detalls tècnics que progressivament s’incorporen als asanes i al pranayama (postures i tècniques de respiració) és una de las grans aportacions de B.K.S. IYENGAR al ioga. Aquesta definició de com cada part del cos participa en els asanes és la que crea els alineaments i simetries i una postura correcta i exacta.

2 Intensitat: Intensitat no significa violència, duresa o agressivitat. En aquest mètode, la intensitat i la precisió van sempre unides, cosa que permet fer una pràctica intensa amb totes les garanties. D’aquesta manera aconseguim  la màxima eficàcia en el mínim temps.

3 Dinamisme: El dinamisme és present en tots els aspectes del mètode de ioga IYENGAR: durant la postura, s’executen tots els detalls sense deixar que la inèrcia o la passivitat s’hi instal·lin.

Aquestes tres qualitats potencien la ràpida evolució personal del qui el practica, donen la profunditat i

l’amplitud de percepció, la connexió de la ment amb totes les parts del cos i potencien la relaxació des de la superfície fins a les capes més profundes. Desenvolupen allò que B.K.S. IYENGAR en diu  la intel·ligència de les cèl·lules.

 

El ioga practicat així desenvolupa la connexió entre l’acció intensa del cos i la consciència intensa d’aquesta  acció, la qual cosa constitueix el punt de partida del camí interior cap al creixement espiritual.

De l’ entrevista amb Bellur K.Iyengar

 

 

Ferran Solà Boshoms, professor del centre de Yoga Iyengar YOGAYO d’ Arenys de Mar.