Resum de reserva

Total: -€
La Pesta: Arenys torna al segle XVI

A finals del segle XVI, la pesta negra arribava a Arenys de Mar, una epidèmia d’origen desconegut, però que avui sabem que és un bacteri que passava de les rates a les persones a través de les picades de puça.També es desconeixia qualsevol manera de fer front a la seva propagació, però seguint creences populars, es van aplicar mesures contra la malaltia: aïllament dels malalts, desinfecció i purificació de les cases infectades, impedir l’entrada d’estrangers a la vila, … però, tot i així, la malaltia seguia el seu curs i feia disminuir la població a un ritme desmesurat.Aquesta angoixa va portar al poble a demanar ajuda al protector dels empestats, Sant Roc. Així doncs, els habitants de Santa Maria d’Arenys es van reunir i van demanar la seva intercessió per poder salvar la vida.

 

El 16 d’agost va ser el primer dia que a Arenys de Mar no va morir ningú de pesta. I per això que, des de fa més de 400 anys, cada agost la localitat dóna gràcies al seu salvador.

 

Amb la Festa Major de Sant Roc ja és tradicional la teatralització de l’arribada de la Pesta a Arenys de Mar. Enguany, aquest acte, que tindrà lloc el dia 15 d’agost a 1 quart de 9 de la nit, celebra la seva setena edició amb accions renovades.

 

lapesta18

 

La Pesta és un espectacle de carrer de gran format amb més de 200 persones voluntàries que treballen per transportar tots els visitants a les darreries del segle XVI. Personatges inquietants, vilatans infectats o el virus personificat, ens faran reviure un dels capítols més foscos de la història de la vila.

 

Vols viure-ho?, pots dormir al Sa Voga on estaràs protegit de tot mal…… fins al proper any…

(clica aquí per accedir al programa complet de les Festes de Sant Roc)